havet.alice.micke

- Alice & Solans valpar 2011 -

Fragrance's Spin Point "Alice" är parades med Chribas Calypso "Solan" och har fått 8 valpar den 30 maj 2011. 7 hanar och 1 tik. Vi förväntar oss glad, pigga och lättlärda valpar som ni kommer att kunna ha mycket trevligt tillsammans med, både i natur, lydnadsplan, utställningsringen eller agilitybanan. Men framför allt en riktigt liten kompis - one true friend. Är ni intresserad av en liten valp så hör av er till oss så berättar vi mer. Valparna är 8 veckor och leveransklara 25 juli 2011.

Pappa Chribas Calypso "Solan" född 2002

Cert och 3 st 1:a pris L I på 3 starter

HD A/A, ED ua, ögon ua, CERT

Mamma Alice vilar och trivs bra i sin valplåda. På förmiddagen där på föds 8 små valpar, sju hanar och en tik.

Här är valparna bara några timmar gamla. Märkta med nagellack för att kunna hålla koll på vikt men också för och på så sätt kunna se och notera egenskaper hos varje valp för att ni valpköpare ska få rätt valp med rätt mentalitet, egenskaper och personlighet.

Tänk vad trött man kan bli efter man diat. Här är två av pojkarna, två dygn gamla.

I dag är vi en vecka gamla och är så modiga att vi går och lägger oss en liten bit ifrån mamma Alice. Men jag tar med en av bröderna så jag har någon att vila huvudet på.

Nu är vi två veckor.

Vi har börjat öppna ögonen och blivit starkare i bakbenen så vi försöker gå på alla fyra istället för att hasa oss fram.

Idag har vi klippt 144 små klor och efteråt blev jag så jätte trött - gäsp.

Sådan mor sådan dotter - lilltjejen i pojkskaran har vuxit till sig och kommer nog bli en tuffing eftersom hennes sju bröder är ganska stora och tuffa när det är dags för att dia mamma Alice. Tiken väger 850 g och pojkarna 1000-1350 g men alla har fyrdubblat sin vikt sen födseln.

Nu är vi tre veckor gamla. Igår fick vi vår första avmaskning och idag har vi fått prova på att äta lite Royal Canin Mousse - valpfoder för småttingar. Det var mumsigt och söligt.

Några av oss fick duscha tassarna och mamma Alice tvättade oss alla runt munnen.

Titta var stora vi blivit - nu väger vi mellan 1300-1800 g och vågar sova lite ifrån varandra. Mamma Alice sover utanför valplådan men har koll och kommer när vi ropar på henne.

Nu är vi fyra veckor gamla och har under veckan som gått provätit valpfoder två och två. Det var kladdigt och svårt att äta ur skålen.

Sen kom fina vädret och vi har nu tillbringat dagarna ute på terrassen. Nu äter vi alla ur foderbaren. Den första dagen fick vi äta fyra och fyra så kennelhusse såg att vi fick i oss lika mycket.

Bordskicket kanske inte är det bästa, speciellt när man ligger i foderbaren och äter. Kvällen avslutades med att klippa 144 små klor och vägning. Nu väger vi mellan 2-2,6 kg.

I söndags fick vi besök av Linda. Mamma Alice och Kenza passade på att ta solstolen från hussarna så de på avstånd kunde hålla koll på oss i valphagen.

Nu är vi fem veckor gamla. I helgen som varit har några av oss fått träffa våra hussar, mattar, lillhussar och lillmattar. Här har vi bl.a. familjen Strömqvist som säkert längtar efter en av oss. Vädret har varit toppen så vi leker, äter och sover på terrassen under dagarna.

Idag har vi fått vår andra avmaskning och nu äter vi mat fyra gånger om dagen. Efter maten blir man så trött att man nästan somnar på stället. Mamma Alice passar på att vårda om oss medans vi sover så hon slipper alla våra vassa tänder som kliar. Vi biter i allt - mamma, leksaker och strimlar tidningspapper till konfetti.

Nu är vi sex veckor gamla. Äter duktigt och leker och busar. Efter maten blir man så trött att man nickar till mitt i foderbaren. Sen eftersom det har gått två veckor sen sist så har vi fått våra 144 klor klippta.

I veckan som gått har vi fått vara ute lite varje dag i gräsmatten. Det tog inte många sekunder innan vi kom på att gräs är skönt och smakar gott.

Gräsmattan är rolig för då kan man springa fort men vi vågar inte gå så långt ifrån kennelhussarna.

Här trycker vi in oss mellan valplådan och väggen. Det tycker vi är jätte mysigt.

Människor sover i sked - vi sover i hjärta!

Nu är vi sju veckor gamla och busar hela dagarna. Mamma Alice börjar dra sig lite undan och låter valparna leka. Sju små hanar är ju rätt vilda av sig så ibland säger hon till dem på skarpen.

I morgon ska vi får vår sista avmaskning inför nästa veckas vaccination.

Tänk att fötter är roligare att bita i än leksaker. Det är nog för att de rör på sig och ropar AJ, AJ, AJ!

Nu är vi åtta veckor gamla och flygfärdiga så veckan började med biltur till veterinären för att bli besiktigade, vaccinerade och id-microchippade. Resan gick jätte bra och det var otroligt spännande att titta ut ur fönstret när vi åkte bil.

Som tur vad så var Micael med och höll oss sällskap eftersom vi busade jätte mycket på golvet i undersökningsrummet. Trots valpvakt så bet vi av sladden till det höj och sänk bara undersökningsbordet. Vi får be Djurkliniken Norra Halland om ursäkt men sladdar på golvet hör inte hemma på en klinik.

Fyra av oss har flyttat till sina nya hussar och mattar så vi fyra som är kvar får lite extra tid ute och busar i trädgården tillsammans.

Vi sparar inte på krutet utan rusar runt som små tokar. Det är ju så kul att leka jage med syskonen.

Nu har alla valpar flyttat till sina nya familjer och kommer inom kort bli deras trogna vän. My True Friend's önskar lycka till och är det något så hör av er en gång för mycket än en gång för lite. Vi är lyckligt lottade som fick så trevliga valpköpare. Hoppas vi ses på kommande valpträffar.

My True Friend's Sleepy "Simba" med familjen Strömquist från Nättraby
My True Friend's Dopey "Alfons" med fodervärdarna Andersson från Särö.
My True Friend's Doc "Foxy" med familjen Hübbert från Linköping.
My True Friend's Grumpy "Sixten" med familjen Svenheim från Hägersten.
My True Friend's Bashful "Sixten" med husse Jonas Ireby och matte Elin Malmquist från Hägersten.
My True Friend's Happy "Viggo" med familjen Feldt från Lindome.
My True Friend's Sneezy "Prosit" med matte Paula Danielsson från Göteborg.

Syster My True Friend's Snow White "Cindy" och mamma Fragrance's Spin Point "Alice" hälsar så gott till alla från Särö!

- Hälsningar från Alice & Solans valpar -

My True Friend's Drumpy "Sixten" njuter av vårsolen i Stockholm. Här 23 månader gammal.