havet.alice.micke

- Alice & Yogis kull 2013 -

Fragrance's Spin Point "Alice" är parad med SE U(U)CH Dainty's Foreign Affair "Yogi" och beräknas valpa 8 maj 2013.

 

Vi förväntar oss lite färgade valpar som är glad, pigga och lättlärda  och som ni kommer att kunna ha mycket trevligt tillsammans med, både i natur, lydnadsplan, utställningsringen eller agilitybanan. Men framför allt en riktigt liten kompis - my true friend.

 

Är ni intresserad av en liten valp så hör av er till oss så berättar vi mer. Valparna är 8 veckor och leveransklara första veckan i juli 2013.

Här är pappa Yogi till valparna som är svensk utställningschampion. Han är född: 2010-04-08

Höfter: A, Armbågar: UA Ögon: UA och GR_PRA-1 A och GR_PRA-2 A

Yogi blev Best in Show (BIS) på GRK's Hallands Open Show i Skottorp 2011.

BIS hos BHK Lomma 2011.

Yogi gjorde officiell utställningsdebut i Gränna med att vinna juniorklassen med CK och bli 2:a BH med reserv cert.

Yogi tog sitt första cert, blev 2:a BH och BIS-3 unghund/junior i Åstorp.

Yogi vann sitt andra cert och blev 2:a BH i Sätila 2012.

Yogi vann sitt 3:de cert i Hasslarp och blev därmed SE U(U)Champipon.

2013-04-27 Nu har Alice gått in i åttonde dräktighets veckan och vardagarna blir allt lugnare för hennne. Det är tungt att gå runt med en stor mage och hon passar på att vila mycket.

Idag var hon med ute i trädgården och höll oss sällskap när vi planterade. Men det blev inte så mycket springande utan hon trivdes bättre att ligga ner och mysa bland blåsipporna.

2013-05-04 Nu har Alice gått in i nionde dräktighets veckan. Det är tungt att gå runt med en stor mage och hon passar på att vila mycket mellan mat och korta promenader. Varmt tycker hon att det blir så hon turas om att ligga på terrassen ute och bia bädden inne. På nätterna håller hon mig vaken med att hoppa upp i sängen och efter en stund blir det varmt och då ska hon ner och sova på det svala golvet eller bädda omkring i valplådan.

2013-05-06 Nu tillbringar Alice nästan hela dagarna med att vara i valplådan. Hon bäddar och river och möblerar om för att förbereda sig för valpning. På nätterna håller hon mig vaken för så fort jag somnar så kommer hon fram till mig och puffar eller flåsar mig i ansiktet så jag kan hålla henne sällskap. Valparna är allt mer livliga i magen så jag förstår henne att det är svårt att sova för henne.

2013-05-07 Nu har de små liven kommit! Alice har idag varit jätte duktig och valpat 8 hanar och 2 tikar. Allt har gått bra och både mamma och barn mår bra.

2013-05-08 Idag fyller Alice 5 år! Efter lite nattvila ser mamma Alice lite piggare ut efter gårdagens valpning.

2013-05-09 Dagarna går ut på att äta och sova. Efter det äter vi lite till och sover lite mer.

2013-05-10 En mycket stolt mamma vaktar sina tio valpar medans de sover efter maten.

2013-05-14 Vi växer så det knakar. Idag är vi sju dagar och har dubblat vår födelsevikt.

Vi är nu så stora så vi kan sova utan mamma Alice, men inte så stora så vi vågar sova ensamna.

2013-05-21 Idag är vi 14 dagar vi har öppnat ögonen under de senaste dygnen. Här har vi en av våra små tikar som precis fått påfyllt av sin märkning av nagellack.

Mamma Alice är jätte duktig och sköter sina valpar väl. Nu är vi så stora så efter vi diat drar vi oss undan för att få sova ostört och lite svalare.

I dag har vi fått vår första kloklippning. Så kennelhusse har klippt 180 små klor på oss.

Här ser man lite bättre att vi alla har olika färgnyanser från mamma och pappa.

2013-05-28 Nu är vi tre veckor gamla och börjar röra oss mer och mer för varje dag. Några av oss är riktigt stadiga på alla fyra och springer runt och busar.

I går fick vi vår första avmaskning och idag fick vi provsmaka lite Royal Canin Starter Mousse för valpar. Det tyckte vi var smaskigt men vi gillar mammas mjölk och är jätte duktiga på att dia.

Idag har vi flyttat från sovrummet till hundrummet och ska snart få utökat utrymme när vi börjat äta valpfoder om några dagar.

2013-06-04 Nu är vi fyra veckor gamla och har börjat busa och leka med varandra. Under veckan som varit har vi haft besök av våra kommande hussar och mattar. Vi äter nu även små portioner Royal Canin mousse som senare under veckan blandats ut med upplött babyfoder. Först fick vi äta själva en och en...

...sen fick vi äta i par...

...och nu är det samling runt foderbaren varje måltid. Bordskicket är inte det bästa men oj vad vi älskar mat!

2013-06-11 Nu är vi 5 veckor och blir allt mer akiva om dagarna men lek och bus gör en trött så visst sover vi större delen av dagarna.

Under slutet av fjärde veckan var det så bra väder så vi fick vara ute lite om dagarna på terrassen. Skönt att få frisk luft och titta på allt som händer här ute.

Klart att en teddygräsand är favoritleksaken för en apporterande fågelhundsvalp.

Tre nyanser av goldenvalp ur samma kull.

2013-06-18 Nu är vi 6 veckor och riktiga små individer med personligheter. På dagarna är vi ute på terrasen för att sedan busa och riva tidningarna som vi ska "kissa" på till konfetti som ligger i hundrummet. Vi är jätteduktiga och sover på nätterna. Eftersom vi växer så mycket nu så blir man väldigt trött mellan lek och mat.

Riktiga apporterande fågelhundar - hur många leksaker vi än köper så är det bara teddyfåglar som är roliga att leka med.

Typiskt killar att brottas och hävda sig mot varandra. Den ena tror den andre är tuffare men det blir vänner i samma sekund. Syskonskärlek!

Nu har det gått två veckor sedan sist så idag har vi fått våra 180 klor klippta. Idag är det riktigt varmt ute så vi har fått en liten balja med vatten som swimmingpool att plaska i.

2013-06-25 Nu är vi sju veckor gamla. I helgen som var så regnade lite på dagarna så då fick vi vara inne och mysa med katterna och leka i hundrummet.

Det är inte alltid mamma Alice vill vara med oss eftersom vi biter och hänger och klänger på henne. Men hon ligger ibland och iaktar oss från utstidan av valphagen.

Människor dansar runt midsommarstången - så vi dansade runt parasollen i kvällsolen.

Alice uppfostrar sina valpar. Hon får passa på för om en vecka flyttar de till sina nya hem. Kennelhusse har fullt upp med att iakta valparnas personligheter så att rätt valp kommer till rätt familj. Imorgon ska vi får vår sista avmaskning här inför fredagens vaccination.

2013-07-01 Imorgon är vi 8 veckor gamla och under veckan som kommer flyttar vi till våra nya familjer. Innan dess ska det klippas klor och badas så vi är rena och fina.

Under veckan som varit har vi haft besök av veterinären och har nu fått microchip i nacken, vår första vaccination och blivit besiktigade. Alla var så fina och duktiga och gick i genom besiktningen utan anmärkningar.

Eftersom det varit lite regnigt visa dagar har vi fått vara inne medans kennelhusse förbereder valppaket och köpeavtal till alla nya hussar och mattar.