havet.alice.micke

- Cindy & Rampes kull 2015 -

My True Friend's Snow White "Cindy" är parad med Glitters Night Time Is the Right Time "Rampe" och fick valpar 10 oktober 2015.

 

Vi förväntar oss mycket fina valpar med lite ljus guldfärg som är glada, pigga och lättlärda och som ni kommer att kunna ha mycket trevligt tillsammans med, både i natur, lydnadsplan, utställningsringen eller agilitybanan. Men framför allt en riktigt liten kompis - my true friend.

 

Är ni intresserad av en liten valp så hör av er till oss så berättar vi mer. Valparna är 8 veckor och leveransklara 5 december 2015.

Här är pappa Rampe till valparna. Han är född i Belgien på Kennel Glitters. Han flyttade sedan till Kennel Majik i Finland där hans fantastiskt fina pappa C.I.E SE U(U)CH LV CH EE CH DK CH(U) NUCH NORDUCH Majik Zero To Hero "Totte" kommer från. Hans mamma lika fin, Limoncella Ter Rode Poort "Selah".
Han är född: 2014-04-08

Höfter: B, Armbågar: UA
Rampes föräldrar testade fria från PRA 1 & 2.
Rampe har Cert från utställning.

Rampe är på besök i Sverige och har det toppen hos Åsa med många hundkompisar.

Fler bilder på Rampe kommer inom kort!

Cindy är stor, jätte stor, magen är full av liv. Undra hur många valpar det kommer bli. Cindy ligger mer och mer still här hemma. Det är tungt att bära runt på magen men trots det vill hon följa med på våra promenader med de andra hundarna här hemma.

2015-10-10 Cindy har ingen direkt matlust och är ett tecken på att snart kommer de. Några timmar senare gick vattnet och Cindy och jag går och lägger oss i valplådan. Någon timme efter det startar värkarbetet och lagom till midnatt hade det kommit 9 valpar.

2015-10-10 Cindy har fått valpar, 5 hanar och 4 tikar :) Klockan är strax lite över två på natten odh det är dags för husse att gå och lägga sig efter ha sett till så allt är rent och snyggt och att alla diar som de ska.

2015-10-13 Här tre dagar gamla. Vi äter och sover. Cindy är jätte duktig mamma och är hos sina valpar hela tiden.

2015-10-15 Efter di måste man kissa och bajsa tycker mamma Cindy. Vi växer och mår bra. Efter vi ätit är vi så stora nu så vi vågar lägga oss några centimeter från mamma Cindy men det är tryckt att sova i grupp.

2015-10-17 Nu är vi en vecka gamla. Vi växer så det knakar och efter mat måste man kissa och bajsa :) Mamma Cindy måste stimmulerar valparna för att göra detta eftersom de inte kan göra detta själva.

2015-10-17 Ibland behöver man lite extra kärlek när man är orolig, kisse nödig eller kanske ont i magen. Cindy är mycket duktig på att lugna sina valpar.

2015-10-17 Titta vad stora vi blivit. Vi har nu dubblat vår födelsevikt.

2015-10-24 Nu är vi två veckor gamla. Mamma Cindy har massor med mjölk och svansarna står rakt ut när det rinner till i tuttarna.

2015-10-25 Vi börjar bli starka i benen och kan nu lyfta vår kroppsvikt men kan bara går några få steg. Krypa/hasa sig fram går mycket fortare för oss ännu.

2015-10-25 Efter di blir det matkoma och vi somnar på stället.

2015-10-25 Husse ska byta underlag i valplådan, Undertiden ligger vi och myser i tvättkorgen. Det blir helt tyst när vi ligger så här tätt ihop och myser.

2015-10-31 Nu är vi tre veckor gamla. Börjar bli små personligheter som är vakna och rör sig lite mellan måltider och sömn. Nu får vi inte plats i tvättkorgen medans kennelhusse städar valplådan.

Under veckan som gått har vi fått vår första avmaskning och smakt på lite babydogmat från Royal Canin.

Vi har även fått vår första kloklippning. 162 små klor på oss nio syskon ska klippas varannan vecka så vi hinner bli vana vid detta tills vi ska flytta till våra familjer. Efter ha stretat emot i tre minuter blev jag så trött och somnade i knät på kennelhusse.

Även om babydogmoussen är smaskig så är nog mamma Cindys tuttemjölk fortfarande det bästa vi vet. Än så långe har vi ju inga tänder så Cindy klagar inte när vi vill dia.

2015-11-08 Nu är vi fyra veckor gamla och under veckan som gått har vi fått prova på att äta mat, Babymousse från Royal Canin. Till en nörjan var sin skål så kennelhusse ser att vi kommit på hur man äter och får i sig maten.

Efter några dagar äter vi nu tillsammans i foderbaren. Än så länge äter vi bara två gånger om dagen och diar resterade. Men med tiden framöver kommer vi öka tills vi tillslut äter mer åt gånger och fyra gånger om dagen.

Nu har vi flyttat ut från sovrummet till hundrummet så nu har vi större yta att röra oss på nu när vi blivit lite stadigare på benen. Men efter mat och några minuter lek somnar vi väldigt fort.

2015-11-14 Nu är vi fem veckor gamla och under veckan som gått har vi haft besök av några av våra nya hussar och mattar. Efter blir vi

Mellan mat och sömn hinner vi med lite lek. Den vakna tiden blir lite längre för varje vecka. Busa det kan vi och man får se upp för små tänder.

Vår kompis katten Cocos kommer gärna på besök när det är middag. Alltid kul med middagsgäster. Cocos är snäll men uppskattar inte när alla vill hälsa på en och samma gång.

Valpmys i knät på kennelhusse. Nattning inför kvällen är tryggt och vi sover som små troll när det är tryggt och varmt.

2015-11-21 Nu är vi sex veckor gamla och under veckan som varit har vi vuxit till oss till små hundar. Små induvider som är valkna några timmar om dagen. Här nattade för natten en efter en.

Kennelhusse, lunch serveras kl 13, inte 13.15. Var är maten?

Efter mat får man dia efterrätt av mamma.

2015-11-28 Nu är vi sju veckor gamla. Under slutet av veckan så var det några trevliga tanter här som också föder upp golden retriever. De tyckte vi var jätte fina och kramade och busade med oss. (här på bilden hane, märkt i nacken)

När tanterna skulle titta på oss var vi tvugna att stå fint och stilla. Några av oss hade jätte svårt för detta men den här tösen var jätte duktig. Som tur fick man godis när man stod still. (här tik, märkt vänster fram)

Under helgen som varit har de sista valpköparna varit på besök och det tog på krafterna att hälsa på tre familjer. Dagen efter var vi jätte trött och kennelhusse passade på att avmaska oss och klippa klorna på oss när vi var lugna.

Cindy som liten med hennes mamma Alice.
Cindy som liten med hennes mamma Alice.