havet.alice.micke

- Kenza & Caspers kull 2014 -

Fragrance's Wildflower By Kenza "Kenza" är parad med DK CH(U) LT CH SE U(U)CH Sunny Delight's Last Cover Up "Casper" och fick valpar 15 augusti 2014.

 

Vi förväntar oss mycket fina valpar med lite ljus guldfärg som är glad, pigga och lättlärda och som ni kommer att kunna ha mycket trevligt tillsammans med, både i natur, lydnadsplan, utställningsringen eller agilitybanan. Men framför allt en riktigt liten kompis - my true friend.

 

Är ni intresserad av en liten valp så hör av er till oss så berättar vi mer. Valparna är 8 veckor och leveransklara 10 oktober 2014.

Här är pappa Casper till valparna som är litauisk och svensk utställningschampion. Han är född: 2007-12-09

Höfter: B, Armbågar: UA Ögon: UA och GR_PRA-1 A och GR_PRA-2 A

Casper är en mycket stilig herre och har stora utställnings framgångar:
4 x Cert
4 CACIB
SE U(U)CH
LT CH
DK CH(U)

Här är Casper som unghund och redan då en mycket fin herre.

2014-08-15 Kenza vill inte ha frukost och inte godis. Ett stort tecken på att inom ett dygn kommer det valpar. Så det blir en lugn dag framför tv och Kenza vill sova mitt på vardagsrumsgolvet i sin Biabädd. Några timmar senare gick vattnet och Kenza och jag går och lägger oss i valplådan. Någon timme efter det startar värkarbetet.

2014-08-15 Kenza har fått valpar, 4 hanar och 4 tikar :) Klockan är strax lite över fem på morgonen odh det är dags för husse att gå och lägga sig efter ha sett till så allt är rent och snyggt och att alla diar som de ska.

Här tre dagar gamla. Vi äter och sover, äter och sover. Kenza är jätte duktig och är hos sina valpar hela tiden.

2014-08-22 Nu är vi en vecka gamla. Vi växer och mår bra. Efter vi ätit är vi så stora nu så vi vågar lägga oss några centimeter från mamma Kenza.

2014-08-29 Nu är vi två veckor och börjar utforska livet. Under veckan som gått har vi öppnat ögonen.

Vi har börjat intressera oss för varandra och tränar på att gå på alla fyra. Mellan sömn och diande leker vi lite innan vi slocknar på nytt.

2014-09-05 Nu är vi tre veckor gamla och under veckan som gått har vi fått våra 144 klor klippta. Tur att kennelhusse har tåla mod för stilla vill vi inte sitta.

Dag 20 fick vi vår första avmaskning och dagen efter fick vi vår första provsmakning av Royal Canin Babymousse. Åh vad det var smaskigt och söligt :)

Det är allt mer lek och bus i valplådan mellan måltiderna och vi testar både skall och morr, vi är jätte tuffa (tror vi).

2014-09-12 Nu är vi fyra veckor gamla och börjar bli lite mer aktiva mellan mat och sömn. Mamma Kenza tillbringar mindre tid hos oss så vi sover gärna tillsammans. Kenza är jätte duktig och kommer så fort de ropar.

Matglada små valpar vilket är ett gott tecken på friska sunda valpar.

Baby hundfoder är smaskens men mammas mjölk slår nog allt så det blir fortfarande massa diande mellan måltiderna.

2014-09-24 Nu är vi fem veckor och under helgen som varit har vi varit ute i friska luften och busat.

Full fart runt vattenskålen och det är inte mycket som vi dricker men det är jättekul att plaska i vattnet.

Finns det hjärterum finns det stjärterum, nu har vi fått en större korg att sova i för vi får inte plats i vår lilla som vi vi sover i på bilden.

2014-10-02 Nu är vi sex veckor och under veckan som varti så har vi haft fullt upp med lek och bus.

Kl 17 vi är redo, var är maten?

Åh mat, vi älskar mat och det bästa med detta är att vi får äta fyra gånger om dagen.

Vi utforskar allt, älskar att bita i gummileksakerna och slamra med matskålar och redskap. Bra miljöträning. Under veckan har vi fått våra 144 små klor klippta.

2014-10-08 Nu är vi 7,5 veckor gamla. Personligheterna är tydliga och snart är det dags att flytta ut och bli uppfostrade och nosa på livet utanför. Mamma Kenza tittar bara på dem och skakar på huvudet. Det tar på krafterna att ha åtta små busungar.

Full fart i valprummet med lek och bus. Vi rusar runt och leker jage och brottas.

Under veckan har fem andra golden retrieveruppfödare varit på besök och tittat, vänt och vridigt på oss. Men vi fick även massa kramar, valpmys och beröm. Nu har kennelhusse fullt upp med att bestämma vem som ska till vilken familj och vem som ska stanna kvar i kenneln hos fodervärd.

Fragrance's Wildflower By Kenza "Kenza", här bilden tagen från sin senaste kull 2013.