havet.alice.micke

- Ronja & Matheos kull 2017 -

My True Friend's Veuve Clicquot "Ronja" har fått nio valpar med SE U(U)CH Zampanzar I Wanna Be Around "Matheo".  Ronja valpade 9 mars och vi har då leveransklara valpar till 4 maj.
 

Vi förväntar oss mycket fina valpar med lite ljus guldfärg som är glada, pigga och lättlärda och som ni kommer att kunna ha mycket trevligt tillsammans med, både i natur, lydnadsplan, utställningsringen eller agilitybanan. Men framför allt en riktigt liten kompis - my true friend.

Här är pappa Matheo till valparna. Han är född i Spanien på Kennel Zampanzar. Han flyttade sedan till Kennel Dainty's i skåne.
Han är född: 2013-05-09

Höfter: A, Armbågar: UA
Matheo är testad PRA 1 och 2 normal (A).
Ögon: UA
Matheo har Cert från utställning och svensk utställningschampion.

Pappa Matheo, en mycket stilig herre.

Ronja "My True Friend's Veuve Clicquot

Hon är född 2013-05-07
Höfter: B, Armbågar: UA
Ronja är testad PRA 1 och 2 fri (A)
Ögon: UA
Ronja har Excellent från utställning.

2017-03-07

Ronja tillbringar mycket tid i valplådan så det börjar dra ihop sig och vi tror valparna kommer komma några dagar tidigare än beräknat.

2017-03-13

Ronja valparde 9 mars, 4 hanar och 5 tikar.

Nu har de små kommit och allt har gått bra. Mor och barn mår bra. I valplådan sover och äter de och har det lugnt och skönt.

Vi kommer börja höra av oss till de som lämnat intresse av valp nu under helgen som kommer.

Valparna är leverasklara 4 maj, 8 veckor gamla.

2017-03-16

En vecka gamla. Tiden går fort och vi har nu gått upp ca 300 gram, nästan dubblat sin födelse vikt som låg på 385-450 gram.

Efter att Ronja ätit sin egna mat så tycker hon det är dags för valparna att göra det samma. Hon är en jätte duktig mamma som håller rent och snyggt och ser om sina små.

2017-03-18

Mätta och belåtna efter frukost. Att dia gör både valpar och mamma trötta.

Ser ni vad nycket de vuxit bara på tre dygn :)

Nu är det inte många dagar tills de öppnar ögonen så de kan utfoska valplådan lite mer.

2017-03-23

Nu är vi två veckor gamla och mamma Ronja lämnar sina valpar en liten stund mellan måltider och tvättning. Valparna är har nu öppnat ögonen men ser inte så mycket men vågar nu lägga sig lite ifrån varandra för att få svalt och skönt.

2017-03-28

Titta vi tränar på att gå, busa och leka. Vi är snart tre veckor gamla och under veckan som varit har vi fått våra 162 små klor klippta för första gången. Detta gick jätte bra utan några protester och gnäll.

Vi diar mamma fortfarande men mer sällan mellan måltiderna. Ronja har mycket mjölk och valparna växer fint.

Vi tre veckors ålder får vi smaka på mat, Royal Canin Starter Mousse är smaskigt och söligt.

Vi växer så det knakar. Nu har det gått ytterligare fyra dagar och vi äter nu ur små skålar två och två så kennelhusse ser att vi får i oss maten.

2017-04-06 Nu är vi fyra veckor gamla och om 4 veckor ska vi flytta till våra nya hussar och mattar som varit här på besök under veckan som varit.
Vi är så stora nu så vi fått lytta in i hundrummet men tryckat är att sova tillsammas i Biabädden längst ner i hörnet av rummet.

Nu är det intressant med mat och vi får den serverad i valpbar för det ska var tryggt att äta tillsammans. Ibörjan låg vi i maten och åt men nu har vi förstått att det blir bättre att stå utanför och äta i en cirkel runt valpbaren.

2017-04-13 Nu är vi fem veckor gamla. Vi börjar leka och busa allt mer med varandra och testar nya leksaker.

Det är jätte gott att bita i allt nu när tänderna växer. Leksaker är bra att bita i men roligast är nog att bita i fötter för de ropar och skriker så roligt :)

Vid fem veckors ålder blir man avmaskad igen och efter detta och mat blir man jätte trött.
Under veckan som gått har vi fått våra stamtavlor och kennelnamn - kullen går efter mamma Ronjas namn från Champangehuset, Veuve Clicquot.
Tikar 
My True Friend’s La Grande Dame
My True Friend’s Clicquot Rosé
My True Friend’s Clicquot Champagne
My True Friend’s Clicquot Ponsardin
My True Friend’s Madame Clicquot
Hanar
My True Friend’s Philippe Clicquot
My True Friend’s François Clicquot
My True Friend’s Clicquot Rich
My True Friend’s Clicquot Brut

2017-04-27 Nu är vi sju veckor gamla och under veckan som varit vi fått våra klor klippta och träffat nya människor och nya leksaker.

Titta var stora vi blivit. Kennelhusse har vägt oss idag när vi fick vår sista avmaskning innan flytt till familjerna nästa vecka. Vi väger 5,2-5,9 kg.

2017-05-01 Nu börjar det dra ihop sig. I slutet av veckan börjar vi flytta till våra nya hussar och mattar. Idag har vi fått vara ute hela dagen på altanen, skönt att det äntligen blivit lite vår värme.

2017-05-02 Syskonkärlek, men ibland ryker vi ihop också när vi bråkar om samma leksak.

2017-05-03 Idag har veterinären varit här och besiktigat, vaccinerat och id-chippat oss och alla fick OK-stämpel i rumpan :)

2017-05-08 Nu har alla valpar flyttat till sina familjer och öven vår fodertik Svea här på bilden. Vi önskar alla valpar och familjer lycka till och hoppas vi ses framöver på våra valpträffar.

Ronjas fina pappa SE U(U)CH Dainty's Foreign Affair
Ronjas fina pappa SE U(U)CH Dainty's Foreign Affair