havet.alice.micke

- Cindy & Maltes kull 2014 -

My True Friend's "Cindy" har fått 7 valpar (4 hanar och 3 tikar) med Sunny Delight's Spanish Matador "Malte" den 9 februari 2014.

Vi förväntar oss valpar som är glad, pigga och lättlärda som ni kommer att kunna ha mycket trevligt tillsammans med, både i natur, lydnadsplan, utställningsringen eller agilitybanan. Men framför allt en riktigt liten kompis - my true friend.

Är ni intresserad av en liten valp så hör av er till oss så berättar vi mer. Valparna är 8 veckor och leveransklara 6 april 2014.

Här är fina pappa Malte till valparna. Han har Cert från internationel utställning. En ung kille med mycket fin och lovande utställningsframtid.
Han är född: 2012-01-25
Höfter: A, Armbågar: UA Ögon: UA och GR_PRA-1 A och GR_PRA-2 A

Pappa till valparna "Malte" två år gammal.

2014-02-04 Nu har Cindy snart varit dräktig i 8 veckor och hon går in i slutfasen av dräktigheten. Hon har fått en riktig stor mage och man kan känna valparna sparka. Undra hur många det är där inne? Cindy mår bra och är sitt vanliga goa och kramiga humör men hon tar det lugnare på promenaderna.

2014-02-09 Cíndy har valpat och fått fyra hanar och tre tikar. Både valpar och mamma mår bra och har det mysigt i valplådan. Cindy är väldigt duktig och sköter om sina valpar från första sekunden.

2014-02-13 Valparna äter, sover och äter och sover lite mer. De växer så det knakar. Mamma Cindy är jätte bra och lämnar inte sina valpar i många minuter när hon själv behöver gå ut för att göra sina behov.

Mor och dotter myser tillsammans medans de andra sover som små stockar.

2014-02-16 Nu är vi en vecka gamla och börjar lyfta huvudet från marken när vi kryper. Här på bilden diar de tillsammans och man ser att de är nöjda när mjölken kommer för de små svansarna står böjda i luften. Det senaste dygnet har de börjat sova längre stunder mellan måltiderna. Ett teckan på att det finns mycket mat att dia.

2014-02-23 Nu är vi två veckor gamla och öppnat ögonen. Vi börjar bli lite starkare i ben och huvud så tränar mycket på att resa oss upp på alla fyra och bära huvudet högre.

Efter träning att gå och lek kan det vara skönt att vila huvuder på en ribba längs med valplådan.

Efter lek och mat blir man trött och somnar en somnar alla. Idag har vi fått våra 126 klor klippta för första gången. Ingen av oss ville ligga still men som tur är har kennelhusse stort tålamod med oss.

2014-03-02 Idag är vi tre veckor och igår fick vi vår första avmaskning med lite provsmakning av valpfoder för minstingar - Royal Canin Starter Mousse.

Idag är det andra dagen vi smakar på valpfoder mousse. Vi älskar det och tycker det är gott med ny doft och smak. Idag har vi haft besök av valpköpare och det var jättespännande att se en ny person vid valplådan. Innan har det ju bara varit kennelhussarna här hemma.

2014-03-03 Dag tre med små portioner valpmousse. -Åh, jag ser maten, släpp ner mig!

2014-03-09 Nu är vi fyra veckor och börjar äta allt mer själva men diar i huvudsak mamma Cindy.

Förutom att äta mat, sova, kiss och bajsa så har vi fått träffa nya hussar och mattar samt klippt klorna för andra gången. Denna gången var vi jätte duktiga och tyckte det var mysigt att ligga i famnen på kennelhusse och bli ompysslade.

Under veckan som gått har vi vuxit och utvecklats jätte mycket. Vi sover mycket och har nu blivit så starka på benen så vi går stadigare och busar och brottas med varandra.

Hörsen är nu utveckald så man får smyga in när de sover så man inte väcker de små liven.

2014-03-16 Nu är vi 5 veckor gamla och är som busar som äter och leker hela dagarna.

Nu börjar vi bli nyfikna på vad värden har att erbjuda och allt mer intresserade av vad som händer på utsidan av valplådan.

Några av oss kommer snart säkert hoppa över så det är snart dags att flytta den trygga valplådan och ta del av hundrummet.

Fjorton dagar sedan sist så nu var det dags för andra avmaskningen. Smakade smaskens och efter fick man lite belöning av mousse och mamma Cindys mjölk.

2014-03-23 Nu är vi sex veckor gamla och valplådan har blivt för lite för oss även på nätterna. Så nu är det full fart på oss när vi har ett stort rum för oss själva att rusa runt i.

Nya leksaker och ny miljö gör det spännade och man måste testa alla vrår och bita och smaka på allt.

Snart kommer maten, vi hör kennelhusse förbereda den i köket.

Kan inte ligga still så därför blir jag suddig :) men nu är alla klona klippta för tredje gången i vårt liv.

Efter di och lek och nattat sina små är mamma Cindy helt slut och ögonen går i kors. "Släpp ut mig så jag får vila ut på soffan".

2014-03-28 Idag har vi haft besök av fyra uppfödare av Golden retriever som tittat, vänt och vridigt på oss. Mycket beröm fick vi och många kramar och pussar fick vi.

2014-03-30 Nu är vi sju veckor gamla. Här på bilden är lilla tikvalpen My True Friend's Snow Angel som är på väg att somna efter lek och bus.

Under veckan fick vi besök från Norge och valparna älskade en ny lekkamrat.

Barn gillar hundar och hundar gillar barn. Valpmys får man inte för mycket av.

Mormor Alice och moster Ronja har fått vara barnvak idag så man lär sig att det finns fler vuxna hundar på planeten som inte är "matmaskiner" som mamma Cindy.

2014-04-06 Nu är vi åtta veckor. I fredags var vi hos veterinären och blev besiktigade, chippade och vaccinerade. Här pussar Cindy sin dotter Flinga adjö som flyttar till sin husse och matte.

Efter några dagar var vi bara tre busfrön kvar. Alla valpar har kommit till jätte fina familjer och de hälsar att allt går bra.

Under veckan som varit har det varit riktigt skönt ute så lite frisk luft i valphagen har gjort de små liven gått. Nu har har även sista killen flyttat till sin familj och fått namnet Atlas. Här hemma har vi nu Charlie och Hilda som hälsar så gott till sina syskon. Hilda ska sedan flytta till min mor som ska vara fodervärd åt denna lilla bestämda dam.

Vi på Kennel My True Friend's önskar alla våra trevliga och fina valpköpare lycka till och är det något så hör ni bara av er!